Preveri katere inštrumente učimo?

Program

MEDEN Matjaž

Akademski glasbenik trobentar in profesor trobente

Matjaž Meden, rojen v Postojni, je prag Glasbene šole Frana Gerbiče v Cerknici prestopil z 9 leti, ko je pričel z igranjem trobente v razredu učitelja Miroslava Srbinoviča. Z željo po nadgrajevanju znanja se je vpisal na Umetniško gimnazijo v Kopru, kjer ga je prvi dve leti poučeval prof. Tomaž Bukovc, naslednji dve pa prof. Matej Rihter. Po končani maturi se je leta 2008 vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je tri leta študiral pod mentorstvom prof. Mateja Rihterja, zadnje leto pa je prišel v razred prof. Antona Grčarja, kjer je junija leta 2012 uspešno diplomiral. Svoje znanje je poglabljal na seminarjih pri priznanih profesorjih trobente, kot so Stanko Arnold, Tibor Kerekeš, Otto Sauter, Erich Rinner, Reinhold Friedrich, Allen Vizzutti, itn.

 

V času šolanja se je udeleževal regijskih in državnih tekmovanj, kjer je leta 2005 in 2008 na državnem tekmovanju TEMSIG dosegel Srebrno plaketo. Med šolanjem je sodeloval in še sodeluje v različnih zasedbah: trobilni trio, kvartet trobent, trobilni kvintet…

 

Leta 2006 se je kot član trobilnega tria udeležil državnega tekmovanja, kjer so dosegli posebno nagrado za najboljše izvedeno delo slovenskega skladatelja. Leta 2010 so s trobilnim kvintetom Akademije za glasbo na državnem tekmovanju dosegli zlato plaketo in 3.nagrado.

 

Sodeluje tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, orkestrom SNG opera Ljubljana in Orkestrom slovenske vojske. Kot glasbenik je aktiven na različnih področjih. Je član Pihalnega orkestra Cerknica, Simfoničnega orkestra Cantabile in Big banda Cerknica.

 

Zaposlen je kot učitelj in dirigent, na Glasbeni šoli Logatec poučuje trobento ter vodi pihalni in simfonični orkester. Svoje znanje dirigiranja nadgrajuje na seminarjih dirigiranja pod mentorstvom maestra Mira Sajeta in maestra Jana Cobra. 

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli