******************** 

 

 

 2023

 

 

Prijavi se!

 

 

Dragi mladi godalci in godalke, dragi starši, cenjeni profesorji in profesorice godal!

 

Čeprav še vedno živijo lepi spomini na čudovite dni Festivala VERIS 2022, še posebej zaključnega koncerta na Tartinijevem trgu v Piranu, v Glasbeni šoli Logatec intenzivno pripravljamo Festival VERIS 2023, ki bo od leta 2023 naprej v svoje nedrje objel (le) veliki godalni orkester. VERIS bomo vedno bolj povezovali še z drugim velikim (godalnim) projektom Glasbene šole Logatec, Mednarodnim tekmovanjem Matije Bravničarja, ki bo potekalo od 19. – 22. aprila 2023. Povezovanje obeh projektov z dodano vrednostjo bo zagotovo imelo odlične sinergijske učinke, od katerih bodo imeli največje koristi mladi godalci. In tako je prav, saj delamo za mlade!

 

Vsak VERIS je nekaj posebnega – to ni naključje, saj s tem namenom tečejo vsakoletne priprave v ustvarjalni VERIS ekipi, na čelu z umetniškim vodjem Matejem Avšičem. A Festival VERIS 2023 bo še nekoliko bolj unikaten, saj bodo med nami prav posebni gostje. Mladi glasbeniki iz Združenih držav Amerike, natančneje iz Kalifornije. Da bodo lahko med nami, smo nekoliko premaknili čas letošnjega festivala. Tako bo Festival VERIS 2023 potekal od četrtka, 15. junija do nedelje, 18. junija. Sklenili ga bomo s slovesnim koncertom Mednarodnega orkestra VERIS, v čudoviti Festivalni dvorani Bled.

 

Program bo sestavljen iz seminarja za violino, sodelovanja v velikem mednarodnem orkestru VERIS (mali godalni orkester od 6-10 let in veliki godalni orkester od 11-26 let) z odličnimi, na moč profesionalnimi, a tudi prijaznimi ter velikokrat prav nepozabno zabavnimi mentorji. Ne bo manjkalo inovativnih družabnih iger, smeha, dobre volje,  druženja z vrstniki, ki domujejo daleč preko oceana,…

 

Kotizacija za Festival VERIS 2023 v višini 50 EUR vključuje poleg naštetega programa še, ne boste verjeli, prehrano (petek – nedelja), avtobusni prevoz na Bled, majico VERIS in še kakšna mala presenečenja :)

 

Za tiste, ki potrebujete prenočišče, smo tudi poskrbeli. Za ugodne nočitve z zajtrkom (25 EUR) se obrnite in prijavite direktno pri partnerju našega festivala - Gostišču Jeršin http://www.jersin.si/2013/

 

Prijave bodo odprte do ponedeljka, 5. 6. 2023.

 

Želim vam lepe in prijetne pomladne dni in se veselim snidenja v sončnem junijskem VERIS vikendu!

 

Primož Malavašič, ravnatelj

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli