******************** 

 

 

 2024

 

 

Prijavi se!

 

 

Drage učenke in učenci godal, dragi starši, cenjeni profesorji in profesorice!

 

 PRED NAMI JE ŽE 5. GODALNI VIKEND!

 

Godalni vikend VERIS, ki bo potekal v okviru Festivala VERIS 2024, bo tudi v letošnjem letu prav ob samem zaključku šolskega leta 2023/2024 dodobra obogatil in nadgradil znanja, medsebojna poznanstva in prijateljstva ter poskrbel še za mnogo drugih odličnih in nepozabnih učinkov in občutkov, ki jih glasbeno druženje v izjemno velikem (čez 100 članskem) projektnem godalnem orkestru prinaša.

 

S festivalom VERIS bomo začeli v četrtek, 20. junija, ko bo v dvorani Glasbene šole Logatec na sporedu odličen enodnevni mednarodni seminar za najbolj pridne in talentirane violinistke in violiniste. Predavateljica bo vrhunska in priznana nemška violinistka Sophia Herbig https://www.sophiaherbig.com/.

 

Prijave za mednarodni seminar sprejemamo na mail petra.buh@gslogatec.si. Cena seminarja je 40 EUR za aktivno udeležbo in 20 EUR za pasivno udeležbo (učenci/učitelji).

 

Otvoritveni koncert Godalnega vikenda VERIS 2024  v četrtek, 20. junija. Na njem bodo nastopili najboljši seminaristi, predavateljica in mentorji Godalnega vikenda VERIS. V petek in soboto se bo radostno muziciralo v velikem godalnem orkestri VERIS, s cca. 100 godalci. Zaključek Godalnega vikenda bo s koncertom "Sreča na struni 2024" v soboto zvečer v Logatcu, v nedeljo pa še v gradu Khislstein v Kranju.

 

Veliki godalni orkester bo študiral posebej za vas izbrano glasbo iz znanih filmov in risank, kot so Kekec, Sreča na vrvici, Bratovščina sinjega galeba … pa seveda tudi svet klasičnih melodij in harmonij, kot jih prinaša je Ipavčeva Serenada za godala. Tudi za najmlajše godalce bomo poskrbeli, saj bodo lahko igrali v mlajšem orkestru, kjer se bodo učili skladbic Mozarta, Beethovna …  

 

Kotizacija za Festival VERIS 2024 v višini 60 EUR vključuje poleg naštetega programa še vso prehrano (petek – nedelja), avtobusni prevoz v Kranj, majico VERIS 2024 in še, seveda, kakšno presenečenje :)

 

Za vse, ki bi potrebovali prenočišče, smo tudi poskrbeli. Za ugodne nočitve z zajtrkom (25 EUR) se obrnite in prijavite direktno pri partnerju našega festivala - Gostišču JERŠIN, ki je v neposredni bližini naše glasbene šole in Športne dvorane Logatec  http://www.jersin.si/2013/.

 

Prijave na Festival VERIS 2024 sprejemamo preko elektronske prijavnice do konca meseca maja.

 

Doživetja na Godalnem vikendu VERIS so po številnih mnenjih udeležencev preteklih let vrhunska in nepozabna, zato ne odlašajte in se čimprej prijavite, da boste deležni vrhunsko glasbeno – družabno izkušnjo leta 2024!

 

Želim vam lepe in prijetne pomladne dni ter se že sedaj veselim snidenja v sončnem junijskem Godalnem vikendu VERIS!

 

Primož Malavašič, ravnatelj

 

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli