******************** 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi in spoštovani ljubitelji odlične glasbe in poezije!

 

Festival VERIS

ki ga v letu 2022 ob 70 - letnici rojstva posvečamo logaškemu pesniku Andreju Žigonu – »Aleluji« (1952 – 2003), bo odprl svoja vrata v ponedeljek, 22. avgusta. O programu orkestrov, koncertih, mentorjih, itd., imate zapisano pod zavihki na desni strani.

 

VERIS bo v svoje nedrje z velikim veseljem sprejel mlade glasbenike iz cele Slovenije, v dva projektna orkestra – pihalnega in godalnega. V orkestrih bodo mladi lahko neizmerno uživali v glasbenih izzivih pestrih in bogatih programov, bogastvu novih povezovalnih vsebin med programi orkestrov, se veselili družabnih in športnih dogodkov ter z zaključnima koncertoma zamuzicirali v Logatcu in Idriji ter na sklepnem koncertu VERIS- a 2022 zaigrali na Tartinijevem trgu v Piranu, prav pod njegovim spomenikom, in to zaradi dobrega sodelovanja in povezovanja v okviru mednarodnih dogodkov (https://tartini.eu/si/) ob 330 - letnici tega velikega in zelo pomembnega moža.

 

Najbolj nadarjenim mladim glasbenikom VERIS 22 ponuja odlične seminarje za violino, pozavno in oboo z eminentnimi predavatelji. Festival bo ponudil vrhunske večerne koncerte različnih glasbenih zvrsti, ki bodo odprti za vse obiskovalce in bodo brezplačni. Ljubitelji glasbe in poezije bodo lahko prisluhnili popoldanskim glasbenim recitalom, obogatenim z Žigonovo poezijo, za najmlajše v logaških vrtcih pa letos premierno pripravljamo posebno

 glasbeno pravljico.

 

VERIS je zagotovilo za nepozabna kulturna doživetja, prav za vse generacije! :)

 

 

Ekipa VERIS :)

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli