Primož Malavašič, ravnatelj Glasbene šole Logatec

Ravnatelj Glasbene šole Logatec

Primož Malavašič je svojo glasbeno pot začel kot učenec harmonike v Glasbeni šoli Vrhnika. Nadaljeval jo je kot dijak in študent harmonike, orgel, cerkvene glasbe in glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani in na Deželnem Konservatoriju v Celovcu. Po glasbenem študiju je zaključil tudi podiplomski študij managementa v Kopru.

 

Med izobraževanjem se je udeleževal številnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanj, iz katerih je domov prinašal žlahtna priznanja, plakete in nagrade.

     S številnimi zborovskimi sestavi (Otroški, dekliški in mešani zbor župnije Podlipa pri Vrhniki, Oktet Raskovec, Zbor Sv. Pavla iz Vrhnike, Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, Komorni zbor Krog, Ljubljanski madrigalisti) se je udeleževal državnih in mednarodnih tekmovanj iz katerih še posebej izstopajo štiri srebrne plakete državnega tekmovanja v Mariboru (2005, 2007, 2010, 2018), zlato priznanje s posebno nagrado za najboljšega dirigenta na Mednarodnem tekmovanju adventne in božične glasbe 2006 v Pragi, zlato priznanje na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v Bratislavi (2006), zlato priznanje na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v Zadru (2010) in prva nagrada na Mednarodnem tekmovanju v Varni (2011), ki jih je osvojil s PAZ Vinko Vodopivec. S Komornim zborom Krog je na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v Bad Ischlu leta 2007 prejel zlato plaketo in zasedel prvo mesto, 3. mesto in posebno priznanje dirigentu za najboljšo sestavo sporeda v prostem programu pa je zasedel in prejel na Mednarodnem tekmovanju v Mariboru. S PAZ Vinko Vodopivec je izpeljal tudi tri koncertne turneje, po Nemčiji in Švedski (2006), po Južnoafriški republiki (2009) in po Srbiji (2014). 
     Kot solist, v komornih zasedbah in spremljevalec različnih zborov koncertira po domovini in tujini. Veliko je snemal s Primorskim akademskim zborom Vinko Vodopivec (kot dirigent), z zborom Ignacij Hladnik iz Tržiča (kot pianist) in s Slovenskim komornim zborom (kot organist).


Pogosto vodi različne glasbene delavnice, tečaje, seminarje in kot višješolski predavatelj predava o najrazličnejših glasbenih temah. Deluje tudi kot strokovni spremljevalec pevskih revij in član komisij različnih glasbenih tekmovanj.
     Več let je bil tudi član Nacionalne komisije za glasbeno šolstvo pri Ministrstvu za izobraževanje in šport, kjer je sodeloval pri prenovi slovenskega glasbenega izobraževanja na osnovni in srednji ravni.

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli