Primož Malavašič, ravnatelj Glasbene šole Logatec

Ravnatelj Glasbene šole LogatecPRIMOŽ MALAVAŠIČ je po končanem študiju harmonike na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani ter orgel na Orglarski šoli v Ljubljani svoje znanje na področju orgel, klavirja in dirigiranja nadgrajeval na Deželnem Konzervatoriju v Celovcu pri odličnem in priznanem organistu Klausu Kuchlingu ter na oddelku za cerkveno glasbo ljubljanske Akademije za glasbo, na katerem je v letu 2000 z odliko diplomiral. V letu 2007 je zaključil tudi podiplomski študij managementa v izobraževanju na Fakulteti za management v Kopru in si pridobil naziv specialist managementa v izobraževanju.

 

Med izobraževanjem se je kot učenec, dijak in študent udeleževal številnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanj, iz katerih je domov prinašal zlata in srebrna priznanja, plakete in nagrade.

 

 

Paleto vokalnih sestavov, ki jih je vodil oziroma jih še vodi, sestavljajo Otroški in mešani zbor župnije Podlipa pri Vrhniki, Oktet Raskovec in Zbor Sv. Pavla iz Vrhnike, PAZ Vinko Vodopivec in Komorni zbor Krog iz Ljubljane. Z naštetimi zbori je sodeloval na državnem in mnogih mednarodnih tekmovanjih.

 

 Iz teh tekmovanj še posebej izstopajo dosežki, kot so tri srebrne plakete državnega tekmovanja v Mariboru (2005, 2007 in 2010) s posebnim priznanjem za najboljši moški zbor tekmovanja, ki jih je prejel z zborom PAZ Vinko Vodopivec in jih nadgradil z zlatim priznanjem ter posebno nagrado za najboljšega dirigenta na 7. Mednarodnem tekmovanju adventne in božične glasbe 2006 v Pragi.

 

Zlato priznanje v kategoriji moških in v kategoriji komornih zborov je s PAZ Vinko Vodopivec prejel še leta 2009 na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v Bratislavi, leto kasneje (2010) pa še zlato priznanje na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v hrvaškem Zadru. V letu 2011 se je zlatim plaketam pridružila še prva nagrada na 33. Mednarodnem tekmovanju prof. Georgi Dimitrov v Bolgarski Varni.

 

S Primorskim akademskim zborom Vinko Vodopivec je izpeljal tudi tri odmevne turneje v Nemčiji in Švedski (2006), v Južnoafriški republiki (2009) in Srbiji (2014). S Komornim zborom Krog je v letu 2007 na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v avstrijskem Bad Ischlu prejel zlato plaketo in zasedel absolutno prvo mesto, v letu 2008 pa na tekmovanjih v Švici (Montreux Choral Festival, marec 2008 - plaketo z oznako "Excellent" in skupnim 4. mestom), v Mariboru (9. mednarodno zborovsko tekmovanje Maribor 2008, 3. mesto in posebno priznanje dirigentu za odlično sestavo sporeda v prostem programu) ter italijanski Gorici (47. mednarodno zborovsko tekmovanje Seghizzi 2008 s petim mestom v kategoriji Polifonija - zgodovinski program in posebno nagrado (Domenico Chieri) dirigentu za izbiro programa). V letu 2014 je za štiriletno obdobje prevzel vodenje Mešanega komornega zbora Ljubljanski madrigalisti.

 

 

Kot organist solist, v različnih komornih zasedbah in spremljevalec različnih zborov, koncertira po domovini in tujini. Dejaven je tudi na diskografskem področju. V vlogi zborovodje je z Vodopivci posnel dve zgoščenki,  Pesmi združujejo ob 55 - letnici zbora in Žlahtne kapljice ob 60 - letnici zbora. Kot pianist je sodeloval zborom Ignacij Hladnik iz Tržiča, s katerim je med drugim posnel zgoščenko »Od doma v svet«, kot organist pa s Slovenskim komornim zborom in dirigentom dr. Mirkom Cudermanom, s katerim je posnel osem tematskih zgoščenk v obsežni antalogijski zbirki Musica sacra Slovenica.

 

V Sloveniji in tujini vodi različne glasbene delavnice, seminarje in tečaje ter predava o najrazličnejših glasbenih temah. Še posebej odmevna so bila predavanja in delavnice o slovenski glasbi na dveh elitnih šolah (Hilton College, Michaelhouse) v  Južni Afriki leta 2008. Deluje tudi kot strokovni spremljevalec in član strokovnih komisij različnih glasbenih tekmovanj v Sloveniji in tujini. Je član Nacionalne komisije za glasbeno šolstvo pri Ministrstvu za izobraževanje in šport Republike Slovenije in od leta 2004 ravnatelj Glasbene šole Logatec.    

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli