SPECIALNI SEMINAR - OBOA

Živa LOŠTREK

 

Živa Loštrek je začela svojo glasbeno pot v Glasbeni šoli Logatec. Po zaključeni nižji glasbeni šoli je šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Maji Kojc, nato na  Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Božu Rogelji in za tem še pri Keiti Yamamotu na Visoki šoli za ples in glasbo v Koelnu.

 

V času svojega študija je bila aktivna v različnih orkestrih in je kot solistka in kot komorna glasbenica prejela številna priznanja. Kot solistka je nastopila tudi s Simfoničnim orkestrom Ljubljanske opere, Simfoničnim orkestrom koelnske visoke šole za ples in glasbo in drugimi.

 

Trenutno deluje kot orkestrska, komorna glasbenica in pedagoginja v Sloveniji in v tujini. Glasbeno se udejstvuje v različnih orkestrih in nastopa na različnih priznanih festivalih, kot sta Festival Ljubljana in Festival Podium v Esslingenu.

 

 

 

********************

 

SPECIALNI SEMINAR - POZAVNA

Andrej KARBA

 

Andrej Karba, rojen leta 1983 v Mariboru, se je pričel učiti pozavno v Glasbeni šoli Slavka Osterca v Ljutomeru pri svojem očetu in učitelju pozavne Ignacu Karbi. Šolanje je nadaljeval na Glasbeni gimnaziji v Mariboru pri profesorju Mihaelu Švaganu in kasneje v tujini. Tako je leta 2007 z odliko diplomiral na Hochschule für Musik Freiburg im Breisgau v Nemčiji pri priznanem profesorju in solistu Branimirju Slokarju. Leto kasneje (2008) je uspešno opravil zahtevni sprejemni izpit na podiplomski študij na najvišji ravni v klasični glasbi (Soloklasse – Master of Arts in Specialized Music Performance) na Hochschule der Künste Bern v Švici. Leta 2010 je študij uspešno zaključil z nazivom »magister umetnosti« prav tako pri profesorju Branimirju Slokarju.

 

V času študija je bil večkratni štipendist Ministrstva za kulturo in organizacije Hirschmann Stiftung, ki podeljuje štipendije nadarjenim študentom v Švici.


V času šolanja je kot solist in tudi v komornih zasedbah prejel več plaket in nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih:( TEMSIG, Internationaler Blechbläserwettbewerb Passau, Internationaler Solistenwettbewerb-INTERMUSICA…).


Prav tako je igral in sodeloval v najrazličnejših komornih skupinah in orkestrih: (œnm - österreichisches ensemble für neue musik , Camerata Salzburg, Theater Freiburg, SNG Maribor, Bienne Symphony Orchestra, Simfonični orkester RTV Slovenija…). Kot solist je nastopil s pihalnim orkestrom Univerze za glasbo in umetnost Graz (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz), s simfoničnim pihalnim orkestrom Intermusica iz Bierkfelda (Avstrija), s simfoničnim orkestrom Biel iz Švice (Bienne Symphony Orchestra), s simfoničnim orkestrom iz Thuna (Švica)…


Od leta 2010 se aktivno ukvarja s poučevanjem in njegovi učenci dosegajo najvišje rezultate na državni in mednarodni ravni. Najprej je bil učitelj pozavne na Glasbeni šoli Slavka Osterca v Ljutomeru ter Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška v Mariboru, od leta 2013 pa je profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

 

 

 

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli