MNENJA UDELEŽENCEV FESTIVALA VERIS 2022

 

Spoštovani,

vam osebno, vsem mentorjem, profesorjem in dirigentom ter seveda  vsem nastopajočim se izkreno zahvaljujem za čudovit dogodek na našem Tartinijevm trgu v Piranu kateremu smo bili priča včeraj. Upam, da bo še kdaj priložnost za sodelovanje.

Želela bi se posebaj zahvaliti tudi vaši štiričlanski ekipi, ki je skrbela za operativna dela - vašemu hišniku, njegovemu sinu in še dvema prijaznima gospodoma katerih imena sem žal pozabila. Poleg prijaznosti in pridnosti pri svojih zadolžitvah so pomagali tudi nama s sodelavko pri pripravi prizorišča (stoli). To se zgodi bolj redko.

Še enkrat iskrena hvala za vse.  Obilo uspešnega dela in lep pozdrav.

 

**********

 

Živjo, Primož,

oglašam se še pisno. Iskreno se zahvaljujem vsem mentorjem in tvoji vodstveni roki, da ste izpeljali letošnji Veris, ki postaja tradicionalen in, če poslušam hčerko Tinko, pač nepogrešljiv. 

Zopet se je nabralo kup anekdot - od blagega tekmovalnega duha med rumenimi in zelenimi majicami (godalci smo pač boljši itd.) do not, ki so si na piranskem koncertu vzele svobodo in sledile vetru.

 

Čestitamo vam in se veselimo nadaljnjih glasbenih akcij.

 

MNENJA UDELEŽENCEV FESTIVALA VERIS 2021

 

Na Festivalu VERIS mi je bilo zelo všeč! 5 dni je bilo zame premalo. Lahko bi ostal še kar nekaj dni, tako je bilo dobro!

 

**********


Čestitke za Festival VERIS! Izvrstna zasnova, kakovostna izvedba, dober mentorski kader, mladim prilagojen program … Polno presežkov! Največji pa je ta, da mladim nudite glasbene izkušnje, ki bodo za njih nepozabne!

 

**********

 

Veseli me, da ste kljub avgustovskemu naraščanju okužb s Covid – 19 vztrajali in organizirali Fetival VERIS 2021. Naš trobentač se je tudi letos udeležil pihalnega dela Verisa. Doma je z navdušenjem pripovedoval, kaj vse so počeli. Všeč mu je bila nastanitev, prehrana, spremljevalne aktivnosti, seveda pa tudi vse vaje, koncerti in zaključni nastop. Čestitke vsem mentorjem, umetniškemu vodji in vam g. ravnatelj, za odlično izpeljan pihalni teden Verisa 2021.

 

**********

 

Zahvaljujem se za ves trud mentorjev. Udeleženci so tako na specializiranih seminarjih (rog, pozavna) kot tudi v orkestru presenetili z odličnimi izvedbami. Čestitke!

 

**********


Na letošnjem VERISU sem zelo užival. Zelo mi je bila všeč mentorska ekipa, ki nas je odlično pripravila na zaključni koncert. Imamo odličnega dirigenta, ki bi ga rad imel tudi v prihodnje. Organizacija je bila odlična!

 

**********

 

Najlepša hvala za foto prispevke in za čudovit koncert vaših in naših godalcev.

Naša hčerka se je letos prvič udeležila godalnega vikenda v Logatcu in je bila navdušena nad to bogato in neprecenljivo izkušnjo.

Hvala vam, ker se trudite organizirati tako kvalitetne in vrhunske prireditve.

Glasba je antivirus za marsikaj...naj nas povezuje in navdušuje še naprej! 

Hvala vam in veliko glasbenih uspehov tudi v bodoče želimo.

 

**********

 

Na Verisu mi je bilo še posebaj všeč, ko smo igrali skupaj v orkestru, saj to je zelo dobro zvenelo. Bili so čudoviti koncerti tudi učiteljev mentorjev in mislim, da bi bilo najbolje narediti Veris šolo čez celo leto, ker že zelo pogrešam ta super orkester. Naslednje leto bom tudi prišel, če me bo učitelj povabil, že zbiram denar, da bom imel za tabor.

 

MNENJA MENTORJEV SLOVENSKEGA PIHALNEGA ORKESTRA O VERISU 2021

 

Metka Pupis:

Biti del ekipe mentorjev, katerim je skupen cilj, da se otroci navdušijo nad glasbo, dobijo izkušnjo, da z vztrajanjem in vadenjem lahko pridejo do visoko zastavljenih ciljev, do dobrih izvedb skladb, je zame privilegij.  Ustvarjati glasbo, vaditi, sodelovati, uskladiti različne ideje in se ob tem zabavati, imeti lepo...verjamem, da je to rezultat mikroklime med mentorji, ki se odraža in širi do udeležencev orkestra, ki tak način dela sprejmejo in ga ponotranjijo.

 

Davor Loštrek:

Festival Veris zame pomeni 5 dnevno druženje z odličnimi glasbeniki s katerimi skupaj ustvarjamo, delimo mnenja, izkušnje in skupaj muziciramo. Kar pa je naj pomembneje, da svoje znanje prenašamo na mlajše generacije. Veseli pa me da lahko nakoncu skupaj pokažemo širši publiki, kaj smo sposobni narediti v 5ih dneh in da potrdimo ljudem, da smo kolektiv profesorjev ki na ta način potrjuje in še enkrat potrdi svoj renome.

 

Martin Dukarič:

Festival Veris je preprosto "minimum time  maximum satisfaction". Ko vidiš kako veliko se mladi glasbeniki  naučijo, v tako kratkem času si preprosto fasciniran. V družbi kolegov ustvarjamo velik poletni glasbeni užitek in se pri tem veliko naučimo! Hvala, ker sem lahko del te zgodbe!

 

Vid Pupis:

Festival Veris zame predstavlja izziv in veselje. Jaz kot dirigent in tudi odlični mentorji poskušamo v dobri medsebojni klimi v zelo kratkem času mladim glasbenikom predati veliko glasbenega znanja in izkušenj. Pomembno se mi zdi, da imamo vsi možnost poslušati kvalitetne koncerte in na njih tudi koncertirati. S poslušanjem koncertov in igranjem na njih mlade s svojim zgledamo motiviramo in navdušujemo.

                                                                                              

Nina Reščič:

Biti inštrumentalist v orkestru je drugače kot biti solo inštrumentalist. Kar naenkrat ni več pomembno samo, kaj in kako odigraš, ampak da igraš skupaj z drugimi, da poslušaš, sodeluješ... In zato je orkester veliko več kot samo skupina glasbenikov. Postane družba prijateljev. Zato je poseben privilegij, da lahko to počnemo in otrokom pokažemo to, kar mentorji že dobro vemo. Da je najboljše igrati, kadar rad igraš in kadar lahko igraš z drugimi, ki igrajo enako tako kot ti.

                                                                                  

Primož Petohleb:

Navdihujoče, kaj vse so sposobni ustvariti mladi glasbeniki v tako kratkem času. S kakim veseljem in iskricami v očeh prisluhnejo mentorjem in dirigentu in skupaj ustvarjajo glasbo in nepozabne trenutke, ki si jih bodo oni in mi zapomnili za vse življenje.

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli