Preveri katere inštrumente učimo?

Program

BEZGET Igor

Glasbenik, jazz kitarist

Igor Bezget – leta 1968 rojen kitarist in avtor, že nekaj let zelo uspešno deluje na domači sceni improvizirane glasbe, jazza ter etno glasbe. Z glasbo se je začel ukvarjati v poznih najstniških letih, kot samouk glasbenik - kitarist. Vpisal se je na Brucknerjev konservatorij Linz - Austria oddelek za jazz, kjer je kitaro študiral pri profesorju Petru Omari. Trenutno študira indijsko glasbo pri Pt. Biswajit Roy Chouduryu in Pt. Suresh Talwalkarju.

 

Posnetih ima prek 40 projektiv avtorske glasbe v različnih glasbenih stilih znotraj jazza in svetovne glasbe. V projektih ali na jam sessionih je imel priložnost sodelovati tudi s priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki kot npr.: Lester Bowie, Reggie Workman, Pt Suresh Talwalkar, Gyan Singh, Sharat Srivastava, Prashant Triwedi, Billy Harper, Johnathan Blake, Doug Hammond, Chico Freeman, Frank Lacy, Viktor Wooten, Giovanni Hidalgo, Andy McKee, Damion Reid, Ken Vandemark, Hamid Drake, Michel Goddard, Bruno Cesselli, Ares Tavolazzi, Nicola Moresu, Marc Abrams, Zlatko Kavčič, Dejan Pečenko, Peter Ugrin, Ratko Divjak, Zoran Predin, Rok Golob ... Projekti v katerih je sodeloval so bili nagrajeni s štirimi slovenskimi glasbenimi nagradami Zlati petelin ter prav tako prestižno hrvaško glasbeno nagrado Porin.

 

Sodeloval je tudi na različnih festivalih doma in v tujini. Posnel je več koncertov avtorske glasbe na javnih snemanjih za slovensko, hrvaško in avstrijsko TV. Dejaven je tudi kot studijski glasbenik, avtor scenske glasbe ter glasbeni pedagog in učitelj kitare na glasbeni šoli v Logatcu.

 

 

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli