Preveri katere inštrumente učimo?

Program

PUPIS Vid

Akademski glasbenik klarinetist in profesor klarineta

Klarinetist Vid Pupis je glasbeno znanje pridobival v GŠ Logatec (prof. Marjan Grdadolnik),  na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (prof. Igor Karlin in prof. Alojz  Zupan) in na Akademiji za glasbo (prof. Alojz Zupan), kjer je leta 2004 z odliko diplomiral. V času šolanja se je izpopolnjeval na seminarjih in poletnih šolah, se udeleževal tekmovanj in prejel več nagrad.

     V letih 2004 in 2006 se je predstavil v vlogi solista z RTV simfoničnim orkestrom v Slovenski filharmoniji in Ljubljanskih križankah ter za prvi nastop prejel študentsko Prešernovo nagrado.

 

Poleg solističnih nastopov, pisanja in aranžiranja skladb ter sodelovanja v različnih glasbenih sestavih (Etnomad, Jukebox kvartet ind.), nastopa tudi v vlogi dirigenta. Med leti 2005 in 2015 je vodil Postojnsko godbo 1808, od leta 2014 pa dirigira Pihalnemu orkestru Logatec. Z obema orkestroma je na tekmovanju pihalnih orkestrov zveze slovenskih godb (1. kategorija) osvojil zlato plaketo s posebno pohvalo. S Pihalnim orkestrom Logatec je leta 2019 v koncertni kategoriji, prav tako osvojil zlato plaketo s posebno pohvalo.

     Deloval je tudi kot umetniški vodja in mentor na poletnih šolah za klarinet (Klarinetija, ClarinetPower).

 

Zaposlen je na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani, kjer poučuje klarinet in na Glasbeni šoli Logatec, kjer vodi šolski pihalni orkester.

 

 

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli