Preveri katere inštrumente učimo?

Program

GRDADOLNIK Marjan

Akademski glasbenik klarinetist in profesor klarineta

Marjan Grdadolnik je na Akademiji za glasbo v Ljubljani končal študij klarineta pri prof. Alojzu Zupanu in prof. Jožetu Kotarju, potem pa vpisal še študij dirigiranja.

 

Januarja 2009 je na diplomskem koncertu dirigiral Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija in z odliko diplomiral iz dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Milivoja Šurbka. V času študija je za dirigentske dosežke prejel Študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Na Glasbeni šoli Logatec poučuje klarinet in komorno igro. Je prejemnik Gerbičevega priznanja Zveze slovenskih glasbenih šol za izjemne dosežke na področju glasbenega šolstva.

 

Je ustanovitelj in umetniški vodja Mešanega pevskega zbora Adoramus.

Leta 2000 je iz rok skladatelja Petra Ebna prejel nagrado za najboljšega dirigenta zborovskega tekmovanja v Pragi.

 

Je ustanovitelj in umetniški vodja Simfoničnega orkestra Cantabile.

Je organist in vodja glasbene dejavnosti v domači župniji sv. Nikolaja v Logatcu.

 

Več let strokovno vodi po glasbeni plati poletne pevsko-duhovne poletne v Soči, za zborovodje, organiste in pevce cerkvenih pevskih zborov.


Kot zrel glasbenik se ne ustavlja le pri poustvarjanju; lastna glasbena dela, ki jih je doslej predstavil javnosti, so vedno naletela na hvaležen sprejem med publiko. Njegova skladba Laudate Dominum za zbor in godalni orkester se redno pojavlja na sporedih najrazličnejših zborov doma in na tujem.

S Simfoničnemu orkestrom RTV Slovenija je leta 2016 v sodelovanju z ostalimi umetniki uspešno dirigiral krstno izvedbo skladbe Barve zelenega smaragda skladatelja Avgusta Ipavca.

 

Gostoval je v Rimu, Bukarešti, Pragi, Barceloni, Dunaju, Zurichu itd. V preteklosti je sodeloval s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, orkestrom Slovenske vojske, švicarskim orkestrom Giovane, Evropskim študentskim orkestrom EMSO, Evropskim zdravniškim orkestrom EDO, Filharmonijo iz Budimpešte itd.

 

Njegovo geslo je: “Glasba je najčudovitejša umetnost in spomin na raj.“

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli