Preveri katere inštrumente učimo?

Program

LOVKO Kornelija

Profesorica glasbe

Kornelija Lovko je svoj študij posvetila glasbeni pedagogiki in tako diplomirala na Pedagoški fakulteti v Mariboru, z diplomskim delom “CITRE”, ter pridobila naziv profesorica glasbe.

 

Vrsto let je poučevala nauk o glasbi, klavir in korepetirala v glasbeni šoli Frana Gerbiča Cerknica, poučevala glasbeni pouk na osnovnih šolah ter vodila otroške, mladinske in odrasle pevske zbore in tudi sama aktivno prepevala v Komornemu zboru Rakek.


Tiha želja, da bi znala igrati citre, se ji je uresničila pred petnajstimi leti. Citre se je učila pri Tomažu Plahutniku, Petru Napretu in se udeležila vseh citrarskih seminarjev, ki so v tedanjem obdobju potekali. Na pobudo citrarskih kolegov in tedanjega ravnatelja GŠ Logatec, Matjaža Albrehta, je začela s poučevanjem. Sprva je citre obiskovalo v Logatcu sedem deklic, potem pa je število iz leta v leto naraščalo.

 

V vsem tem obdobju so nastajali delovni zvezki za nauk o glasbi, ter številne priredbe za komorno igro s citrami.

 

Pohvalimo se lahko s številnimi uspehi. Leta 2000 je nastala v Studiu 25, GŠ Logatec zgoščenka “Jaz pa male citre ´mam”, z namenom povezati vse glasbene šole v Sloveniji, ki imajo pouk citer. Učenke naše šole nastopajo na številnih prireditvah v domačem kraju in tudi zunaj logaške občine. V letu 2003 – 04 sta bili Polona Lazar in Anja Krmavnar solistki Komornega orkestra Vrhnika. Pod taktirko dirigenta Fabianija sta zaigrali Cvetje v jeseni ter Tretjega človeka. Polona je Cvetje v jeseni zaigrala tudi v Slovenski filharmoniji. Maruša Pišljar, lanskoletna edina zlato nagrajenka  v svoji kategoriji na Državnem citrarskem tekmovanju v  Nazarjah, je leta 2004, kot najmlajša citrarka v Sloveniji, posnela Slomškovo Preljubo veselje na Radiu Slovenija, za oddajo ob vstopu Slovenije v EU, citrarski kvartet je zaigral na Reviji Zlate citre v Grižah pri Žalcu, mnogo je bilo intervjujev itd.


Učenke naše šole se redno udeležujejo regijskih in državnih tekmovanj ter se lahko pohvalijo z odličnimi uvrstitvami (na državnih tekmovanjih so do sedaj dobile – 3 zlata, 8 srebrnih in 11 bronastih priznanj). 
Prepričani smo, da so citrarke naše šole dodale kamenček v mozaiku razvoja citrarstva pri nas, v Sloveniji.

 

Pohvalimo se lahko s številnimi uspehi. Leta 2000 je nastala v Studiu 25, GŠ Logatec zgoščenka “Jaz pa male citre mam”, z namenom povezati vse glasbene šole v Sloveniji, ki imajo pouk citer. Učenke naše šole nastopajo na številnih prireditvah v domačem kraju in tudi zunaj logaške občine. V letu 2003 – 04 sta bili Polona Lazar in Anja Krmavnar solistki Komornega orkestra Vrhnika. Pod taktirko dirigenta Fabianija sta zaigrali Cvetje v jeseni ter Tretjega človeka. Polona je Cvetje v jeseni zaigrala tudi v Slovenski filharmoniji. Maruša Pišljar, lanskoletna edina zlato nagrajenka  v svoji kategoriji na Državnem citrarskem tekmovanju v  Nazarjah, je leta 2004, kot najmlajša citrarka v Sloveniji, posnela Slomškovo Preljubo veselje na Radiu Slovenija, za oddajo ob vstopu Slovenije v EU, citrarski kvartet je zaigral na Reviji Zlate citre v Grižah pri Žalcu, mnogo je bilo intervjujev itd.


Učenke naše šole se redno udeležujejo regijskih in državnih tekmovanj ter se lahko pohvalijo z odličnimi uvrstitvami (na državnih tekmovanjih so do sedaj dobile – 3 zlata, 8 srebrnih in 11 bronastih priznanj). 


Prepričani smo, da so citrarke naše šole dodale kamenček v mozaiku razvoja citrarstva pri nas, v Sloveniji.

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli