Preveri katere inštrumente učimo?

Program

TURK Tjaša

Akademska glasbenica pianistka, akademska glasbenica pianistka specialistka in profesorica klavirja

Tjaša Turk je svojo glasbeno pot je začela na GŠ Vrhnika pri prof. Renati Bauer in nadaljevala pri prof. Lidiji -Malahodky- Haas na SGBŠ Ljubljana.  Na Akademiji za glasbo v Ljubljani, je leta 2006 diplomirala v razredu prof. Tomaža Petrača kot profesorica klavirja in kot akademska glasbenica. Specialistični študij klavirja je leta 2009 zaključila v razredu prof. Tatjane Ognjanovič.

 

V času študija se je udeleževala raznih tekmovanj in se izpopolnjevala na seminarjih znanih pianistov in pedagogov (Indjič, Krpan, Laszko, Horak…). Z orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana je nastopila kot solistka in izvedla 2. koncert za Klavir in orkester D. Šostakoviča.

 

Po končanem študiju,  se je posvetila predvsem pedagoškemu poklicu in korepetiranju. Do prihoda na GŠ Logatec, leta 2023 je bila od leta 2005 zaposlena na Glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje kot učiteljica klavirja in korepetitorka.  Poučevala je tudi na GŠ Idrija in GŠ Vrhnika. Njeni učenci ter učenci, katere je korepetirala, so prejeli številne  nagrade in priznanja, na tekmovanjih v Sloveniji in tujini. Nekateri so nadaljevali šolanje na KGBL Ljubljana.

 

Redno se izpopolnjuje na različnih seminarjih.

 

Delo z otroki in glasba ji je v največje veselje in radost. Stremi k temu,  da se učenci na  urah počutijo prijetno, prihajajo z veseljem in da ohranjajo ljubezen do glasbe.

 

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli