Preveri katere inštrumente učimo?

Program

LAMOVEC Blaž

diplomirani glasbenik kitarist

Obalni kitarist, pedagog in skladatelj Blaž Lamovec je po končani nižji glasbeni šoli in Umetniški gimnaziji Koper, šolanje nadaljeval na slovitem Berklee College of Music v Bostonu, ZDA, kjer je med drugimi študiral tudi s fingerpicking mojstrom Guyem Van Duserjem. Po treh letih študija je maja 2015 diplomiral z odliko.

 

Blažev koncertni program obsega vse od klasike, do bluesa, rocka, fusiona in jazza. Veliko koncertira kot solo kitarist, a mu tudi igranje v skupini ni tuje. Sodeloval je s posamezniki kot so Ajda Stina Turek, Jernej Bervar, Sašo Zver, Marko Mozetič, Martina Kocjančič, Tanja Brecelj Vatovec, Boštjan Andrejc, Josué Gutiérrez, Samo Turk in Jaka Klun.

 

Julija 2014 je z Berklee Chet Atkins/ Jerry Reed ansamblom nastopil na festivalu fingerpickinga “Chet Atkins Appreciation Society Convention” v Nashvillu, ZDA, pod mentorstvom Ricka Peckhama.

 

Redno nastopa z izolskim 3 Big Band Orchestra, ki v svoje goste vabi pevke in pevce kot so Oto Pestner, Eva Hren, Rudi Bučar in drugi.

 

Poleg poučevanja, prireja skladbe za solo kitaro ter za komorne kitarske skupine. Trenutno se posveča skladanju avtorskih skladb za svojo zbirko, ki bo izšla v kratkem.

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli