Preveri katere inštrumente učimo?

Program

TROBEC Taja

Akademska glasbenica pozavnistka in profesorica pozavne

Taja Trobec se je rodila leta 1990 v Kopru. Z desetimi leti je pričela igrati pozavno na GŠ Izola pri prof. Albertu Kolblu. Šolanje je nadaljevala na Umetniški gimnaziji Koper pri istem profesorju. Igra v različnih pihalnih in simfoničnih orkestrih. Dejavna je tudi v komorni igri; s Kvartetom pozavn 3+1 je na tekmovanju TEMSIG leta 2007 prejela zlato priznanje in 1. nagrado, leta 2006 pa v Passavu, Nemčiji na tekmovanju komornih trobilnih zasedb osvojila 4. mesto.

 

Nagrado komornih skupin na tekmovanju UPOL Svirel ter 2. nagrado ter zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG. Taja je redna članica trobilnega ansambla Akademije za glasbo 20/BrassAg/09/10/11/12, s katerim je leta 2010 prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, za izjemne dosežke ter junija 2011 na RTV Slovenija posnela 4 skladbe slovenskih avtorjev za zasedbo trobilni ansambel. Uspešna je bila tudi kot solistka: na državnem tekmovanju TEMSIG je leta 2002 prejela srebrno plaketo, leta 2005 zlato plaketo in 1. nagrado, leta 2008 in 2011 pa srebrno plaketo in 3. nagrado.

 

Redno koncertira po Sloveniji ter v tujini. Svoje znanje izpopolnjuje na mojstrskih tečajih profesorjev Branimirja Slokarja, Armina Bachmanna, Stefana Schulza, Johanna Baptist Schmucka, Vima Beckuja, Jamiea Williamsa, Carstena Svanberga, Stevena Meada ter mnogih drugih. Od leta 2009 poučuje pozavno in nizka trobila na Glasbeni Šoli Logatec. Študij pozavne je zaključila 22.6.2012 na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri izr. prof., mag. Dušanu Kranjcu.

 

Diskografija:

  • Pihalni orkester Koper, Novoletni koncert 26.12.2010/ kot solistka (Larsson concertino za pozavno in orkester)
  • BRASS AG, Trobilni ansambel Akademije za glasbo v Ljubljani/ RTV Slovenija 2012
Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli