Preveri katere inštrumente učimo?

Program

PELIKAN Lara

harfistka

Lara Pelikan je svojo glasbeno pot začela pri osmih letih v glasbeni šoli Celje.

V prvem razredu je bila učenka prof. Daliborja Bernatoviča, nato pa jo je skozi osnovno in srednjo stopnjo poučevala prof. Erika Frantar. Nižjo glasbeno šolo je zaključila leta 2012 in svojo  pot nadaljevala na I. gimnaziji v Celju - umetniški program (smer – harfa), ki jo je v šolskem letu 2015/2016 uspešno zaključila šolskem letu 2016/17 se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je trenutno študentka v razredu profesorice Mojce Vajgl Zlobko.

Uspešno se je predstavila na raznih domačih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je osvojila več zlatih, srebrnih in bronastih plaket ter nagrad. Skozi vse šolanje se je redno udeleževala raznih seminarjev in mojstrskih tečajev pri priznanih domačih in tujih harfistih (Mag. Diana Grubišić Ćiković, Coline-Marie Orliac, Patrizia Tassini, Marie – Pierre Langlamet, Moira Karen Vaughan, Irina Zingg, Stephen Fitzpatrick, Gunnhildur Einarsdottir).
Aktivno je sodelovala z raznimi orkestri (Pihalni orkester GŠ Celje, Simfonični orkester GŠ Celje, Simfonični orkester GŠ Ravne na Koroškem, Pihalni orkester Akademije za glasbo Ljubljana…) in v raznih komornih zasedbah.

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli