Preveri katere inštrumente učimo?

Program

ALBREHT Matjaž

Akademski glasbenik flavtist in profesor flavte

Matjaž Albreht je bil rojen  v Ljubljani. Končal je AG v Ljubljani (učil se je pri A. Velkavrh, J. Pogačnik, F. Rupel, R. Pok, B. Šurbek). Sodeloval je kot flavtist, piccolist, tolkalist in saksofonist v obeh orkestrih (Simfonični in Big band RTV Slovenija). Bil je večkratni nagrajenec državnih in mednarodnih tekmovanj, deset let je vodil PO Logatec ter bil osem let ravnatelj v GŠ Logatec. Kot saksofonist se je izobraževal pri E. Wilkins, K. Miklin, G. Garzone.

 

Že zelo zgodaj je sodeloval s priznanimi glasbeniki kot so: Boško Petrovič, Ratko Divjak, Peter Herbolzheimer, Dejan Pečenko … Sodeloval je v triu z B. Petrovičem, Nevenom Frangešem, B. P. Convention, Divjak band, Ocho Rios (Italija) s španskimi glasbeniki iz Valencie, Quatebriga, Kvintet Marjana Loborca, Clairaudient (P. Mihelič, D. Gajo, K. Oberžan, N. Matošič, J. Moder, M. Marolt), Artbiro kvintet z Z. Predinom (tudi z M. Kalin in s hrvaškimi zvezdniki). Kot glasbenik je sodeloval tudi s SNG Ljubljana, SNG Celje in Slovenskim mladinskim gledališčem.

 

Trenutno sodeluje z vsemi pomembnimi in uveljavljenimi jazz glasbeniki (I. Bezget, L. Kot vibrafrečič, G. Peršl, I. Lumpert, N. Matošič, Ž. Prešern, K. Krajc, D. Gajo, E. Marenče …). Vodi Big band na Vrhniki ter poučuje na GŠ Logatec flavto in tolkala.

 

Diskografija:

 • Big band RTV Slovenija
  dirigent: P. Herbolzheimer
  Live Concert 15.3.1993 (kot solist, flavtist)
 • Qatebriga
  Post mortem dump (kot flavtist in sopran saksofonist)
 • PIHALNI ORKESTER Logatec
  Afrika (kot dirigent)
 • M. Loborec kvintet (kot flavtist in ten.saksofonist)
 • Zoran Predin in Art biro Kvintet
  Čas za malo nežnosti (kot flavtist in vibrafonist)

 

 

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli