Preveri katere inštrumente učimo?

Program

IPAVEC Nataša

baletka

Nataša Ipavec se je rodila leta 1992 v Postojni. Z baletnim izobraževanjem je začela leta 1996 na GŠ Ajdovščina pod okriljem mentorja Sergeja Semenjuka. Po končani nižji baletni šoli je nadaljevala šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet, kjer sta bila njena mentorja Galina Dmitrieva in Nikolai Chilnikov. Tekom šolanja se je udeleževala mnogih nastopov in tekmovanj ter sodelovala pri predstavah SNG Maribor.

 

Po končanem Konservatoriju je nadaljevala z aktivnim udejstvovanjem na področju baleta in sodobnega plesa in se udeleževala seminarjev in izobraževanj pri različnih plesnih pedagogih, poleg tega pa je pridobivala pedagoško znanje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

 

Leta 2017 je začela s poučevanjem v DLBU Divača, kjer so njene učenke dosegale vidne rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Istega leta je tudi soustanovila Društvo za razvoj baletne umetnosti in baletnih plesalcev, katerega podpredsednica in članica je še danes. Kot koreografinja sodeluje pri različnih predstavah in projektih tako v okviru društev kot tudi samostojno – baletna pravljica Čarovnik iz Oza (2018), plesni koncert baROCK v okviru projekta tARTini (2019), baletna pravljica Peter Pan (2019), baletna koreografija za proslavo »Čarobni sprehod s Prešernom« (2021) idr.

Z

a svoj profesionalni razvoj skrbi z rednim udeleževanjem seminarjev (Progressing Ballet Technique – PBT, Seminar za učitelje baleta in baletne plesalce pri prof. Melindi Szitt, Seminar Royal Academy of Dance …); poleg tega se tudi nenehno samoizobražuje, da lahko mladim plesalcem nudi kakovosten in širok spekter znanja.

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli