Preveri katere inštrumente učimo?

Program

ZLATNAR Andreja

Univ. dipl. profesorica petja in glasbe, univ. dipl. glasbenica pevka

Andreja Zlatnar, rojena 30. aprila 1996 v Ljubljani, je svojo glasbeno pot pričela s sedmimi leti kot pianistka z obiskovanjem pouka klavirja v Glasbenem Ateljeju Carl Orff v Kamniku pri profesorici Marjeti Kočar Čimžar ter za tem na Glasbeni šoli Kamnik pri profesorici Mariji Holcar. Izobraževanje na Glasbeni šoli Kamnik je kasneje nadaljevala s petjem v razredu profesorja Egona Bajta. V času šolanja na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku je s petjem nadaljevala na Glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik pri priznani slovenski sopranistki in profesorici Katji Konvalinka, ki jo je pripravila študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, kjer je bila Andreja po končani družboslovni gimnaziji in uspešno opravljenih sprejemnih preizkusih glasbene nadarjenosti jeseni leta 2015 sprejeta na dodiplomski študijski program glasbene pedagogike ter leto zatem še na dodiplomska študijska programa glasbene umetnosti, smer petje, ter pevske pedagogike na Gustav Mahler Privatuniversität für Musik v Celovcu v razred profesorja Gabriela Lipuša, slovenskega zamejskega pevskega pedagoga. Študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo UL je zaključila leta 2018. 8. februarja tri leta kasneje je z odliko diplomirala iz petja pri avstrijski profesorici Ulrike Finder, pet mesecev zatem, 9. julija 2021, pa še iz pevske pedagogike pri nemškem profesorju Ferdinandu von Bothmerju na Gustav Mahler Privatuniversität für Musik v Celovcu.

 

Poleg študija Andreja vseskozi širi svoje glasbeno, pedagoško, izvajalsko ter pevsko znanje z udeleževanjem na različnih seminarjih in tečajih svetovno priznanih glasbenikov in profesorjev, kot so Regine Hangler (solistka Dunajske državne opere), Theresa Plut, Barbara Jernejčič Fürst, Pia Brodnik (vse tri profesorice petja na Akademiji za glasbo UL), Katja Konvalinka (sopranistka, profesorica petja na GŠ Ljubljana Vič-Rudnik, direktorica Slovenskega komornega glasbenega gledališča), Janja Hvala (sopranistka, profesorica petja na GŠ Ljubljana Moste-Polje), Gabriel Lipuš (zamejski tenorist in pevski pedagog), Ulrike Finder (avstrijska mezzosopranistka in pevska pedagoginja v pokoju), Ferdinand von Bothmer (nemški tenorist in profesor petja na GMPU v Celovcu), Bernanda Fink (svetovno priznana slovenska mezzosopranistka) ter Claudia Visca (svetovno priznana ameriška pevska pedagoginja, profesorica petja na mdw na Dunaju).

 

Tekom študija je sodelovala pri opernih produkcijah, kot so Zwerg (Zemlinsky), Le Mariage aux Lanternes (Offenbach), Sen kresne noči (Shakespeare, Mendelssohn), Hänsel und Gretel (Humperdinck) in v številnih drugih. Na slavju ob 60. obletnici obstoja Slovenske gimnazije v Celovcu leta 2017 je kot solistka sopranistka skupaj z ostalimi solisti, Bernardo Fink, Gabrielom Lipušem in Samom Lampichlerjem, izvedla Mozartovo Krönungsmesse in C-Dur. Projektno je nastopala z zborom Celovške operne hiše (Stadttheater Klagenfurt) in zborom Dunajskega mestnega gledališča (Burgtheater Wien). Je prejemnica številnih prvih nagrad in izjemnih dosežkov iz različnih evropskih pevskih tekmovanj.

 

Poleg klasične Andrejo zanima tudi široka paleta drugih glasbenih zvrsti. V njenem srcu ima posebno mesto glasba bratov Avsenik, ob kateri je odraščala. Od osemnajstega leta naprej redno nastopa z različnimi priznanimi slovenskimi zabavnimi in narodno-zabavnimi glasbenimi zasedbami, kot so Gašperji, Slovenski zvoki, Gorenjski kvintet in številni drugi. Skozi leta si je s trdim delom, vztrajnostjo in konstantnim napredkom prislužila naziv ene izmed vodilnih narodno-zabavnih pevk pri nas. Veliko ljubezen goji tudi do slovenske popevke in ljudske glasbe, na začetku pevske poti pa se je veliko ukvarjala tudi z zborovsko glasbo, saj je nekaj let prepevala v Mešanem pevskem zboru Odmev Kamnik pod vodstvom zborovodkinje Ane Smrtnik, s katerim je dosegla številne visoke nagrade z mnogih tekmovanj širom po svetu.

 

Andreja je trenutno študentka magistrskega študijskega programa petja in pevske pedagogike na Gustav Mahler Privatuniversität für Musik v Celovcu, kjer bo v zimskem semestru 2022/23 pod mentorstvom profesorja Ferdinanda von Bothmerja magistrirala. V poletnem semestru 2022 je bila prejemnica štipendije Glasbene fundacije Ernst von Siemens za nadpovprečno študijsko uspešnost. Po podiplomskem študiju si želi izobraževanje nadaljevati na doktorskem študiju glasbene pedagogike.

 

Na Glasbeni šoli Logatec od septembra 2022 naprej poučuje petje, solfeggio, nauk o glasbi, glasbeno pripravnico ter predšolsko glasbeno vzgojo.

 

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli