Preveri katere inštrumente učimo?

Program

NAGODE Janja

Magistrica profesorica glasbene pedagogike

Janja Nagode je glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Logatec, kjer se je učila klavirja pri profesorjih Mirjani Zeljić in Klemnu Golnerju. V času svojega šolanja je na klavirskih tekmovanjih dosegla eno bronasto v duu in tri srebrna priznanja v solistični izvedbi ter nastopala v različnih krajih po Sloveniji. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani za klavir pri profesoricah Mariji Kocijančič in Duši Avbelj ter uspešno maturirala. S tolkali se je v letu 2014 udeležila tekmovanja Temsig in Svirel, kjer je v najvišji kategoriji osvojila odlični srebrni priznanji. Leta 2015 se je ponovno udeležila tekmovanja Svirel, kjer je v najvišji kategoriji (brez starostne omejitve) osvojila zlato plaketo.

 

V letu 2015 je z dvema samostojnima tolkalnima koncertoma zaključila šolanje na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani pri profesorju Jožetu Bogolinu, uspešno opravila sprejemni izpit za tolkala na Akademiji v Gradcu (pri prof. Martinu Kerschbaumu), poleg tega pa zaključila tudi magistrski študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Vsako leto se udeležuje raznih pedagoških seminarjev (E. Willems, E. Jacques Dalcroze in drugi), mojstrskih tečajev (za zborovodje) ter seminarjev za tolkala pri priznanih profesorjih (Ivana Bilić, Tatiana Kolieva, Eric Sammut, Nebojša Jovan Živković, Reiner Römer, Simon Klavžar, Andrea Centazzo, Matthew Coley, Keiko Abe, Peter Sadlo, Tchiki duo, Thomas Lechner, Christoph Sietzen, Tom Greenleaves, Guido Marggrander, Katarzyna Mycka, David Panzl in drugi) in poletnih glasbenih kampov (Orkesterkamp, Branimir Slokar Academy, IBC am Bodensee). Od leta 2007 je članica Pihalnega orkestra Logatec, kjer se je udejstvovala zlasti na tolkalih, pa tudi kot pianistka ter igra tolkala v simfoničnem orkestru Cantabile od njegove ustanovitve (2011) dalje. S tolkali je v orkestrih že večkrat nastopala tudi kot solistka. Veliko sodeluje tudi z drugimi simfoničnimi in pihalnimi orkestri ter projektnimi komornimi zasedbami kot pianistka in tolkalistka. Večkrat je že imela priložnost nastopati s simfoničnim orkestrom Wiener Symphoniker na Dunaju kot substitutka. Veliko izkušenj ima kot korepetitorka pevskih zborov in inštrumentalistov.

 

V Glasbeni šoli Logatec poučuje klavir, električne klaviature, tolkala, nauk o glasbi in predšolsko glasbeno vzgojo, na pevski šoli Glasbene Matice v Ljubljani pa osnove glasbene teorije.

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli