Preveri katere inštrumente učimo?

Program

NAGODE Janja

Magistrica profesorica glasbene pedagogike in tolkal

Janja Nagode je glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Logatec kot pianistka, šolanje pa nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani za klavir. Tolkala je po šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Jožetu Bogolinu nadaljevala na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu pri prof. Martinu Kerschbaumu, kjer je diplomirala leta 2020. Leta 2015 je magistrirala iz glasbene pedagogike, leta 2022 pa še iz tolkal pri prof. Simonu Klavžarju, na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

 

V času celotnega glasbenega izobraževanja je prejela več srebrnih in zlatih plaket na Temsigu in Svirelu. Pogosto se udeležuje raznih pedagoških seminarjev, mojstrskih tečajev ter seminarjev za tolkala pri priznanih profesorjih (Ivana Bilić, Tatiana Kolieva, Eric Sammut, Nebojša Jovan Živković, Matthew Coley, Keiko Abe, Peter Sadlo, Tchiki duo, Thomas Lechner, Christoph Sietzen, Guido Marggrander, Ulrike Stadler, Katarzyna Mycka, Brian Barker in drugi) in poletnih glasbenih kampov.

 

Od leta 2007 je članica Pihalnega orkestra Logatec, od samega začetka delovanja (leta 2011) pa tudi Simfoničnega orkestra Cantabile. S tolkali je v orkestrih že večkrat nastopala tudi kot solistka. Veliko sodeluje tudi z drugimi simfoničnimi in pihalnimi orkestri ter projektnimi komornimi zasedbami kot pianistka in tolkalistka. Je redna substitutka v simfoničnem orkestru Wiener Symphoniker iz Dunaja. Veliko izkušenj ima kot korepetitorka pevskih zborov in instrumentalistov.

 

V Glasbeni šoli Logatec korepetira ter poučuje klavir, tolkala, nauk o glasbi in predšolsko glasbeno vzgojo.

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli