Preveri katere inštrumente učimo?

Program

MODER Jani

Akademski glasbenik kitarist

Jani Moder sodi med vodilne slovenske jazz ustvarjalce. Rodil se je v Kuala Lumpurju, Maleziji in se pri treh letih z družino preselil nazaj v Slovenijo. Pri osmih letih je pričel igrati klasično kitaro in se 10 let izobraževal pri prof. Ljudmilu Rusu. Nato se je vpisal na Karntner Landeskonservatorium v Avstriji, kjer je študiral jazz in klasično kitaro ter leta 2002 diplomiral z odliko.

 

Na avdiciji v Parizu si je pridobil štipendijo Berklee College Of Music v Bostonu, dodeljena mu je bila tudi štipendija Ministrstva za kulturo RS. Na tej prestižni ustanovi je prejel visoko nagrado šole za Outstanding Musicianship in šolanje ponovno zaključil z odliko (Summa cum Laude).

 

V času študija je bil izbran med deseterico študentov šole, ki so podpisali pogodbo z založbo Jazz Revelations Records. Pri omenjeni založbi je izšla kompilacija z naslovom Common Ground, ki je bila omenjena tudi v najbolj znani jazz reviji na svetu, Downbeat. Njegovi profesorji so bili Mick Goodrick, Joe Lovano, Hal Crook, Dave Samuels, Jeff Galindo, Darren Barrett, Tim Miller, Brett Willmott, Rick Peckham, David Gilmore in drugi. Nastopal je s številnimi znanimi imeni jazz glasbe (Dave Samuels, Alex Sipiagin Darren Barrett, Jonathamn Blake, Miles Griffith, Ratko Divjak, Drago Gajo, Krunoslav Levačič, Aljosa Jerič, Steve Wood, Igor Lumpert, Robert Jukič, Jure Pukl, Mihi Erian, Joris Teppe, Steve Altenberg, Ferenz Nemeth, David Jarh, Big Band RTV SLO, European Movement Jazz Orchestra, Hgm BigBand, Simfonični Orkester RTV SLO) ter številnimi kvalitetnimi pop izvajalci kot so Janez Bončina Benč, Dado Topič, Planet Groove, Nina Strnad, Jadranka Juras, itd. V Evropi in v USA je bil prisoten kot vodja ali sideman pri številnih projektih.

 

Prisoten je na več kot 40ih izdanih zgoščenkah. Leta 2008 je izšel njegov prvenec z naslovom Momentum, posneta pa je tudi druga plošča, ki bo izšla v letošnjem letu pri avstrijski založbi Barnette.

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli