Preveri katere inštrumente učimo?

Program

KLUN Lara

Akademska glasbenica in profesorica klavirja

Lara Klun je zaključila osnovno in srednjo glasbeno izobrazbo na Glasbeni šoli ter Umetniški gimnaziji v Kopru v klavirskih razredih Nadje Žerjal, Prof. Sijavuša Gadžijeva in Prof. Selme Chicco. Na Visoki šoli za glasbo v Kölnu, Nemčiji je diplomirala v razredu Prof. Dr. h.c. Arba Valdme. Ravno tako se je deležila izmenjave pri Prof. Nataši Veljković na Univerzi za glasbo na Dunaju, 2010 pa je prejela štipendijo za poučevanje in študij pri Dr. Kevinu Orru na University of Florida, ZDA.

 

Prejela je več nagrad na regijskih ter državnih tekmovanjih v Sloveniji in nagrado na mednarodnem tekmovanju „Citta di Gorizia“ v Italiji. Kot nagrajenka je večkrat snemala za Radio Koper ter soustvarila CD „Klavirske pisanice“.
Udeležila se je mnogih seminarjev pri profesorjih kot so L. M. Castro, R. Nattkemper, J. Soriano, U. Weyend, E. Golandsky, R. Dalibaltayan.
Kot solistka je nastopila z Orkestrom Mesta Pärnu (Estonija) ter Simfoničnim Mladinskim Orkestrom Primorske (Slovenija). Poleg tega se je predstavila na odrih različnih evropskih držav kot so Slovenija, Nemčija, Češka, Hrvaška, Estonija, Španija kot tudi v Združenih državah Amerike.
Kot ustanovni član je več let igrala v komorni zasedbi Ensemble clAsica. Ravno tako je soustanoviteljica Kulturnega umetniškega društva Ars Haliaeti, ki v slovenskih obalnih mestih organizira mednarodne glasbene festivale ter poletne šole.

Seznam učiteljev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli