1. Mednarodno tekmovanje Matije Bravničarja

 

 

Tekmovanje je namenjeno mladim violinistkam in violinistom. Poimenovano je po znamenitem slovenskem violinistu in skladatelju, Matiji Bravničarju (https://www.sazu.si/clani/matija-bravnicar), ki je še posebej veliko skladal za violino in simfonični orkester.

 

Tekmovanje Matije Bravničarja ni zgolj še ena tekmovalna izkušnja za violiniste, pač pa je posebna glasbena izkušnja, ki predstavlja veliko motivacijo za odlično in dodatno študijsko delo, s poudarkom na prijazni spodbudi. Tekmovanje tako ne predstavlja le ostre tekmovalne izkušnje kot pri večini podobnih tekmovanj v Evropi in svetu, pač pa udeležencem ponuja širjenje del Matije Bravničarja in ostalih slovenskih skladateljev, poglobljene komentarje in opažanja strokovne komisije kot pomoč in orientacijo pri nadaljnjem študiju violine, vzpodbujanje in omogočanje solističnega igranja s simfoničnim orkestrom, poučevanje violine na mojstrskih inštrumentih Goslarstva Demšar in tako naprej.

 

Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah, v katere se kandidati za prijavo razporedijo glede na razred oz. leto učenja violine, kar omogoča udeležbo na tekmovanju tudi otrokom, ki so z učenjem violine začeli nekoliko kasneje. 

 

Tekmovanje bo potekalo online, in sicer na podlagi enovitih glasbenih video posnetkov, objavljenih na You Tube.

 

_____________________________________________________

 

1st INTERNATIONAL VIOLIN COMPETITION

MATIJA BRAVNIČAR

2021

 

The competition is open to young violinists of any nationality and country of residence. It is named after the renowned Slovenian violinist and composer Matija Bravničar (https://www.sazu.si/clani/matija-bravnicar), who composed primarily for the  violin and symphony orchestra.

 

The competion is not simply another competition platform for violinists. It is designed to provide a special musical experience that greatly motivates the young musicians toward excellence in their study and emphasizes positive encouragement. The goal is not only to expose the young participants to sharp competition environment, as is the case with most similar competitions across Europe, but to give them an insight to the works of Matija Bravničar and other Slovenian composers. We will also be providing extensive adjudicator feedback, opportunities to perform with a symphony orchestra and violin classes using the elaborated instruments by Goslarstvo Demšar.

 

The competition will be held three categories according to the class or year of study, so that participants who commenced their violin study at a later age can apply as well. The applicants are required to submit unedited video recordings and post them on YouTube.

 

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli