Preveri katere inštrumente učimo?

Program

GLASBENA ŠOLA LOGATEC PRAZNUJE 50 LET

Drage učenke in učenci, spoštovani starši in vsi ostali obiskovalci,

 

10. oktobra je minilo 50 let, ko je takratna Skupščine občine Logatec leta 1972 sprejela Odločbo o ustanovitvi glasbenih oddelkov pri osnovni šoli »Osmih talcev« v Dolenjem Logatcu. Tako so se začeli prvi koraki naše glasbene šole. V prvem šolskem letu je bilo vpisanih 60 učencev v petero oddelkov. Pobudo za ustanovitev Glasbene šole Logatec sta dala takratna Kulturna skupnost, ki ji je predsedoval Marcel Štefančič in Pihalni orkester Logatec, katerega predsednik je bil Alojz Molk.

 

Šola se je v petih prehojenih desetletjih izjemno razvila v vseh smereh in postala prepoznavna po Sloveniji in tujini. Šolo dandanes oblikujejo in odlikujejo programi glasbe in plesa z izjemno širokim naborom predmetov klasičnih in jazz rock pop inštrumentov ter petja, ki jih poučujejo odlični in predani učitelji.

 

Dodana vrednost pa šoli dajeta še dva mednarodna projekta, Festival VERIS in Mednarodno tekmovanje Matije Bravničarja za mlade violiniste.

 

Glasbena šola Logatec v Logatcu in okolici ni le javni vzgojno izobraževalni zavod, pač pa tudi zelo pomemben povezovalni člen logaške kulture. To se bo odslikavalo tudi v številnih prireditvah jubilejnega šolskega leta 2022 – 2023.

V glasbenem abonmaju, ki ga bodo otvorili učitelji v začetku decembra, bodo koncertirali bivši učenci, ki so se uspešno podali na študij glasbe doma in v tujini in so ali pa bodo postali profesorji glasbe. V božično novoletnem koncertu, 22. decembra, bodo kot gostje nastopili Pihalni orkester Logatec in svetovno priznani rogist Andrej Žust, bivši učenec naše šole in član Berlinskih filharmonikov, enega najboljših simfoničnih orkestrov na svetu!

 

Po uspešno izpeljanem razpisu za nove skladbe na poezijo Andreja Žigona, logaškega poeta, katerega 70. - obletnico rojstva letos praznujemo, bo sledil koncert nagrajenih in izbranih del, vse v sodelovanju naše šole, JSKD OI Logatec in Knjižnice Logatec. V aprilu bomo v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Cantabile izvedli 2. Mednarodno tekmovanje Matije Bravničarja, ki je namenjeno talentiranim mladim violinistom. V juniju pa bo že zaživel 23. festival VERIS, ki bo letos v projektnem godalnem orkestru gostil še prav posebne goste iz Kalifornije/ZDA.

 

Pika na i celoletnega praznovanja in sodelovanja na celotnem parketu logaške kulture pa bo premiera povsem nove operete, ki nosi naslov »Špedicija Stradivarius«. Ta nastaja prav posebej za logaško glasbeno šolo ob njenem jubileju. Premiera bo v soboto, 6. maja 2023.

 

Spoštovani in dragi vsi,

lepo vas vabim, da praznujete z nami! Lepo vas vabim, da sledite našemu prazničnemu dogajanju preko spletne strani, FB in Instagrama in se že sedaj veselim srečanj v živo na številnih prazničnih prireditvah v jubilejnem, 50. šolskem letu Glasbene šole Logatec!

 

Primož Malavašič, ravnatelj

 

Vljudno vabljeni na BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT GLASBENE ŠOLE Logatec!

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli