NAGODE Janja

Janja Nagode je v letu 2015 z dvema samostojnima tolkalnima koncertoma zaključila šolanje na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani pri profesorju Jožetu Bogolinu, uspešno opravila sprejemni izpit za tolkala na Akademiji v Gradcu (pri prof. Martinu Kerschbaumu), poleg tega pa zaključila tudi magistrski študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

 

Vsako leto se udeležuje raznih pedagoških seminarjev, mojstrskih ter seminarjev za tolkala pri priznanih profesorjih (Ivana Bilić, Tatiana Kolieva, Eric Sammut, Nebojša Jovan Živković, Reiner Römer, Simon Klavžar, Andrea Centazzo, Matthew Coley, Keiko Abe, Peter Sadlo, Tchiki duo, Thomas Lechner, Christoph Sietzen, Tom Greenleaves, Guido Marggrander, Katarzyna Mycka, David Panzl in drugi) in poletnih glasbenih kampov (Orkesterkamp, Branimir Slokar Academy, IBC am Bodensee).

 

Od leta 2007 je članica Pihalnega orkestra Logatec, kjer se je udejstvovala zlasti na tolkalih, pa tudi kot pianistka ter igra tolkala v simfoničnem orkestru Cantabile od njegove ustanovitve (2011) dalje. Veliko sodeluje tudi z drugimi simfoničnimi in pihalnimi orkestri ter projektnimi komornimi zasedbami kot pianistka in tolkalistka. Večkrat je že imela priložnost nastopati s simfoničnim orkestrom Wiener Symphoniker na Dunaju.

 

Veliko izkušenj ima kot korepetitorka pevskih zborov in inštrumentalistov. V Glasbeni šoli Logatec poučuje klavir, tolkala, nauk o glasbi in predšolsko glasbeno vzgojo, na pevski šoli Glasbene Matice v Ljubljani pa osnove glasbene teorije.

 

Seznam mentorjev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli