URNIK IN OBVESTILA − FACEBOOK STRAN

Vabimo vas, da za vsa obvestila spremljate Facebook stran "Festival Veris", in sicer na naslednji povezavi:
https://www.facebook.com/FestivalVeris/

 


 

 

O festivalu

 

GLASBENI FESTIVAL VERIS – razkošje glasbene kulture in izobraževanja na Logaškem

 

Logaški pomladni glasbeni festival Veris je ugledal luč sveta v letu 2001, kot samostojni projekt Glasbene šole Logatec in takratnega ravnatelja, Matjaža Albrehta. Sprva je v pomladnem času v Logatec prinašal obilo koncertov, recitalov, glasbenih matinej in kratkih glasbenih delavnic, ki so dodobra popestrili kulturni utrip Logatca. Poimenovanje festivala Veris – pomlad pa ni bilo mišljeno zgolj v časovnem pogledu vsakoletne izvedbe festivala, pač pa tudi v simboličnem. Veris je namreč leto za letom prinašal pomladno kulturno svežino z izvajalci, ki so bili iz domačih »logov« in širše, tudi preko slovenskih meja. Prav to prepletanje izvajalcev je festivalu dajalo nek prav poseben pečat.

 

Logaški pomladni festival Veris je poživljal logaško kulturo redno vsako leto do 2012. Po nekaj letih prekinitve smo se v GŠ Logatec odločili, da ga v letu 2020 ponovno oživimo in še nadgradimo, predvsem v izobraževalnem delu njegovega poslanstva.

     

Veris bo tako pod svojo streho poleg koncertov in recitalov vrhunskih domačih in tujih umetnikov gostil še projektno delovanje dveh orkestrov, in sicer pihalnega ter godalnega. V smislu izobraževalnih, večdnevnih celodnevnih delavnic oz. campov, ko jih bodo vodili odličnimi mentorji in dirigenti. Mladinski pihalni orkester Veris (avgust 2020) bo ponujal nepozabno glasbeno druženje z vrstniki, navdušenimi nad novimi doživetji, delo z mednarodno priznanim belgijskim dirigentom, saksofonistom in skladateljem, Alainom Crepinom in strokovne delavnice s priznanimi profesorji: Davor Loštrek (saksofon), Metka Pupis (klarinet), Tanja Repe Horvat (flavta), Martin Dukarič (trobenta), Primož Petohleb (nizka trobila), Janja Nagode (tolkala). Asistent dirigenta bo dirigent Vid Pupis. Udeleženci bodo imeli tudi možnost individualnih lekcij, koncertirali bodo po Sloveniji, brezplačno obiskovali vrhunske koncertne dogodke z različnimi glasbenimi zvrstmi, gledali glasbene filme, koncertirali na 7. mednarodnem festivalu AS Bled 2021 ... Umetniško vodstvo pihalnega orkestra Veris je zaupano domačinu Levu Pupisu, odličnemu, mednarodno priznanemu umetniku in pedagogu, ki muzicira po vsem svetu ter poučuje mlade saksofoniste na ljubljanskem konservatoriju ter na glasbenih akademijah v Avstriji in Bosni in Hercegovini.

 

Godalni orkester Veris (april 2020) bo v sončnem vikendu udeležencem odstiral nova spoznanja in jih vsestransko bogatil preko orkestrskega muziciranja v mlajšem in starejšem orkestru. Posebej bo ustanovljen tudi za najmlajše (1. in 2. razred) s sestavo najmlajšega orkestra. Udeleženci bodo imeli možnost individualnih lekcij, obiska priznanega slovenskega goslarja, Blaža Demšarja, glasbeno ritmične delavnice in še in še. Mentorji delavnic bodo profesorji violine: Matej Avšič, Neža Filipič, Tina Vrščaj, Marjetka Tekavec Mihevc, Ana Avšič, profesor violončela Peter Avšič in profesor kontrabasa Matjaž Zorko. Umetniško bo Godalni orkester Veris vodil violinist Matej Avšič, ki prihaja iz znane glasbene družine in se je v Sloveniji in tujini uveljavil kot odličen glasbenik in pedagog. Dolga leta je muziciral v SNG Opera in Balet v Ljubljani, poučeval na večih glasbenih šolah in seminarjih.

 

Poskrbeli smo tudi za cenovno zelo ugodno bivanje v času Festivala Veris (35 EUR/dan za polni penzion), ki ga nudi naš festivalski partner, Gostišče Jeršin, ki se nahaja na Cankarjevi ulici v neposredni bližini naše šole (cca. 200 metrov).

 

Pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno!

Se veselimo snidenja. :)

 

Ekipa festivala VERIS

 

 

 

 

GLASBENI FESTIVAL VERIS

 

1) PIHALNI ORKESTER 2) GODALNI ORKESTER

Za pihalni orkester bo festival potekal:

od 20. do 23. 8. 2020.

Godalni vikend bo potekal:

v petek 28. in soboto 29. 8. 2020.

PRIJAVE na vikend pihalnega orkestra so odprte do vključno 5. 7. 2020.

PRIJAVE na godalni vikend so odprte 

do vključno 5. 7. 2020. 

S klikom na povezavo si poglejte:

S klikom na povezavo si poglejte:

Več o mentorjih si preberite spodaj.

Več o mentorjih si preberite spodaj.

 

 

 

 

 

   

 

 

LOŠTREK Davor

Davor Loštrek je leta 1997 začel obiskovati nižjo glasbeno šolo v Logatcu pri prof. Luki Loštreku, v letu 2001 nadaljeval pri prof. Betki Bizjak Kotnik, pri kateri je ostal do zaključka izobraževanja na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani leta 2007. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, pri prof. Matjažu Drevenšku, kjer je v letu 2016 diplomiral.


Njegovi glavni dosežki vključujejo štiri zlate medalje, eno srebrno in pet nagrad na državnem tekmovanju mladih glasbenikov v Ljubljani, 2001, 2004, 2007, 2009 in 2010. Četrto mesto na 2. mednarodnem tekmovanju saksofonistov v Novi Gorici leta 2003, tretje mesto na 3. mednarodnem tekmovanju saksofonistov Alpe-Adria-Donava leta 2005. Zlato medaljo na državnem tekmovanju komornih skupin 2006, zlato plaketo in prvo nagrado, z osvojenim najvišjim številom točk v najvišji kategoriji komornih skupin TEMSIG 2010. Prvo mesto in prvo nagrado na 1. tekmovanju v Kopru Saksistra 2006 in prav tako prvo nagrado ter prvo mesto na 2. mednarodnem tekmovanju v Kopru Saksistra 2007.


Sodeloval je tudi v nekaterih seminarjih in mojstrskih tečajih: šola Alpe-Donava-Jadran Krško leta 2002, peto mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici leta 2001, sedmo mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici 2003, mojstrski tečaj s prof. Claude Delangle iz Francije v Samoboru (HR) 2004, tretja glasbena delavnica Saksistra v Kopru 2005, četrta glasbena delavnica Koper 2006 in deseto mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici leta 2006 ter mojstrski tečaj s prof. Jean-Yves Formeau v Novi Gorici 2006.


Redno sodeluje in je stalni član zasedb, kot so: Pihalni orkester Logatec, Pihalni orkester Alpina Žiri, Simfonični orkester RTV Slovenija , Simfonični orkester Cantabile, Philharmonie Salzburg, SOS orkester saksofonov.
Davor je kot vokalist in saksofonist član tudi drugih glasbenih skupin, s katerimi ustvarja avtorsko glasbo, nastopa po Sloveniji ter v tujini in zaseda najvišja mesta na natečajih in tekmovanjih.


Tekom študija in po zaključku diplome je pridobil veliko znanja in izkušenj s poučevanjem saksofona ter teorije. Svoja znanja, izkušnje in veselje do glasbe želi predajati ljudem in predvsem mladim.

 

Seznam mentorjev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli