URNIK IN OBVESTILA − FACEBOOK STRAN

Vabimo vas, da za vsa obvestila spremljate Facebook stran "Festival Veris", in sicer na naslednji povezavi:
https://www.facebook.com/FestivalVeris/

 


 

 

O festivalu

 

GLASBENI FESTIVAL VERIS – razkošje glasbene kulture in izobraževanja na Logaškem

 

Logaški pomladni glasbeni festival Veris je ugledal luč sveta v letu 2001, kot samostojni projekt Glasbene šole Logatec in takratnega ravnatelja, Matjaža Albrehta. Sprva je v pomladnem času v Logatec prinašal obilo koncertov, recitalov, glasbenih matinej in kratkih glasbenih delavnic, ki so dodobra popestrili kulturni utrip Logatca. Poimenovanje festivala Veris – pomlad pa ni bilo mišljeno zgolj v časovnem pogledu vsakoletne izvedbe festivala, pač pa tudi v simboličnem. Veris je namreč leto za letom prinašal pomladno kulturno svežino z izvajalci, ki so bili iz domačih »logov« in širše, tudi preko slovenskih meja. Prav to prepletanje izvajalcev je festivalu dajalo nek prav poseben pečat.

 

Logaški pomladni festival Veris je poživljal logaško kulturo redno vsako leto do 2012. Po nekaj letih prekinitve smo se v GŠ Logatec odločili, da ga v letu 2020 ponovno oživimo in še nadgradimo, predvsem v izobraževalnem delu njegovega poslanstva.

     

Veris bo tako pod svojo streho poleg koncertov in recitalov vrhunskih domačih in tujih umetnikov gostil še projektno delovanje dveh orkestrov, in sicer pihalnega ter godalnega. V smislu izobraževalnih, večdnevnih celodnevnih delavnic oz. campov, ko jih bodo vodili odličnimi mentorji in dirigenti. Mladinski pihalni orkester Veris (avgust 2020) bo ponujal nepozabno glasbeno druženje z vrstniki, navdušenimi nad novimi doživetji, delo z mednarodno priznanim belgijskim dirigentom, saksofonistom in skladateljem, Alainom Crepinom in strokovne delavnice s priznanimi profesorji: Davor Loštrek (saksofon), Metka Pupis (klarinet), Tanja Repe Horvat (flavta), Martin Dukarič (trobenta), Primož Petohleb (nizka trobila), Janja Nagode (tolkala). Asistent dirigenta bo dirigent Vid Pupis. Udeleženci bodo imeli tudi možnost individualnih lekcij, koncertirali bodo po Sloveniji, brezplačno obiskovali vrhunske koncertne dogodke z različnimi glasbenimi zvrstmi, gledali glasbene filme, koncertirali na 7. mednarodnem festivalu AS Bled 2021 ... Umetniško vodstvo pihalnega orkestra Veris je zaupano domačinu Levu Pupisu, odličnemu, mednarodno priznanemu umetniku in pedagogu, ki muzicira po vsem svetu ter poučuje mlade saksofoniste na ljubljanskem konservatoriju ter na glasbenih akademijah v Avstriji in Bosni in Hercegovini.

 

Godalni orkester Veris (april 2020) bo v sončnem vikendu udeležencem odstiral nova spoznanja in jih vsestransko bogatil preko orkestrskega muziciranja v mlajšem in starejšem orkestru. Posebej bo ustanovljen tudi za najmlajše (1. in 2. razred) s sestavo najmlajšega orkestra. Udeleženci bodo imeli možnost individualnih lekcij, obiska priznanega slovenskega goslarja, Blaža Demšarja, glasbeno ritmične delavnice in še in še. Mentorji delavnic bodo profesorji violine: Matej Avšič, Neža Filipič, Tina Vrščaj, Marjetka Tekavec Mihevc, Ana Avšič, profesor violončela Peter Avšič in profesor kontrabasa Matjaž Zorko. Umetniško bo Godalni orkester Veris vodil violinist Matej Avšič, ki prihaja iz znane glasbene družine in se je v Sloveniji in tujini uveljavil kot odličen glasbenik in pedagog. Dolga leta je muziciral v SNG Opera in Balet v Ljubljani, poučeval na večih glasbenih šolah in seminarjih.

 

Poskrbeli smo tudi za cenovno zelo ugodno bivanje v času Festivala Veris (35 EUR/dan za polni penzion), ki ga nudi naš festivalski partner, Gostišče Jeršin, ki se nahaja na Cankarjevi ulici v neposredni bližini naše šole (cca. 200 metrov).

 

Pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno!

Se veselimo snidenja. :)

 

Ekipa festivala VERIS

 

 

 

 

GLASBENI FESTIVAL VERIS

 

1) PIHALNI ORKESTER 2) GODALNI ORKESTER

Za pihalni orkester bo festival potekal:

od 20. do 23. 8. 2020.

Godalni vikend bo potekal:

v petek 28. in soboto 29. 8. 2020.

PRIJAVE na vikend pihalnega orkestra so odprte do vključno 5. 7. 2020.

PRIJAVE na godalni vikend so odprte 

do vključno 5. 7. 2020. 

S klikom na povezavo si poglejte:

S klikom na povezavo si poglejte:

Več o mentorjih si preberite spodaj.

Več o mentorjih si preberite spodaj.

 

 

 

 

 

   

 

 

DUKARIČ Martin

Rodil se je 8. 7. 1983 v Ljubljani.

 

Svoje glasbeno šolanje je začel leta 1994/95, ko je postal učenec Glasbene šole Ljubljana Moste – Polje, in sicer pri prof. Jožetu Balažicu.

Na SGBŠ (Srednja glasbena in baletna šola) ga je poučeval prof. Franc Žugelj. Po maturi leta 2002 sem se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani – inštrument trobenta – pri prof. Stanku Arnoldu.

Leta 2006 je zaključil šolanje z diplomo na Akademiji za glasbo in se zaposlil na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani, kjer s svojimi učenci dosega vrsto odličnih uspehov.

  

  • Zasedbe: Anja Burnik s prijatelji, Savinjskih 7, Strizzy, Etnomad, Mestni Piskači.
  • Glasbena šola: poučeval je na GŠ Moste od 2004 do 2007, na GŠ Franca Šturma poučuje od leta 2005, zaposlen od leta 2006. Od leta 2008 dirigira in vodi otroški ter mladinski pihalni orkester, s katerimi nastopa doma in v tujini, ter je asistent simfoničnega orkestra.
  • Mestna godba Kamnik: kot eden najmlajših dirigentov v Sloveniji je leta 2006 začel z vodenjem orkestra in z njimi nastopa na najrazličnejših prireditvah in festivalih doma in v tujini.
  • Kot podjetnik je začel svojo pot leta 2010, ko je v okviru podjetja skupaj z bratom Lukom ustanovila Glasbeno šolo Dolce: učenje violine, kitare, klavirja in flavte, v okviru šole pa so se odvijali tudi seminarji za trobento Liboje 2008, 2009, 2010, pod  mentrstvom prof. F. Žuglja, prof. K. Kladnika in M. Dukariča.
  • Berklee Collage of Music, leta 2014 zaključi program mix and mastering (online diploma) za potrebe dela v domačem glasbenem studiu, ozvočevanju in snemanju prireditev.
  • Šola za ravnatelje, leta 2018 zaključi program Šole za ravnatelje in odpira pot morebitni novi karieri.

 

Seznam mentorjev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli