TEKAVEC MIHEVC Marjetka

Glasbenica violinistka.

 

Srednjo glasbeno in baletno šolo, smer godala-violina, ter vzporedno II. Gimnazijo sem z odliko končala v Ljubljani. Nato sem študij violine nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Dejana Bravničarja. Vzporedno sem vpisala tudi študij angleškega in francoskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter ga absolvirala. Na Akademiji za glasbo sem diplomirala v razredu prof. Slavka Zimška.

 

Že med študijem sem začela poučevati violino na Glasbeni šoli Center v Ljubljani ter kmalu zatem tudi v Glasbeni šoli Logatec, kjer se je takrat šele dobro odprl oddelek godal. Oddelek je počasi, a vztrajno rasel, zato sem začela poučevati tudi komorno igro in vodila godalni orkester vse od njegovega nastanka pa do leta 2005. Godalni orkester se je udeležil Revije godalnih orkestrov v Velenju, veliko nastopal na različnih odrih logaške občine ter prirejal samostojne koncerte.

 

Poleg uspešnih samostojnih koncertov, ki so vedno napolnili župnijsko cerkev sv. Nikolaja v Logatcu, je godalni orkester tudi redno nastopal v okviru logaškega pomladnega festivala Veris. Kot violinska pedagoginja sem svoje znanje izpopolnjevala in bogatila na različnih seminarjih priznanih domačih in tujih violinskih pedagogov, kot so: Igor Ozim, Armin Sešek, Evgenija Čugajeva, Galina Turčaninova, Marina Sorokova ter Pavel Vernikov.

 

− Marjetka Tekavec Mihevc

 

 

Seznam mentorjev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli