REPE HORVAT Tanja

Flavtistka Tanja Repe Horvat je leta 2008 z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu prof. Mateja Zupana. Po končani diplomi se je umetniško izpopolnjevala na glasbeni akademiji v Zagrebu pri prof. Renati Penezić. V času študija se je dodatno izpopolnjevala pri številnih priznanih profesorjih, kot so M. M. Kofler, S. Cherrier, M. Granados, I. Grafenauer, J. Balint, M. Debost, I. Clarke ...

 

Kot solistka je v letih šolanja prejemala nagrade in priznanja na državnih tekmovanjih ter se predstavila v krajih po Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji in Grčiji. Sodelovala je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in orkestrom HNK Rijeka, sicer pa se je po končanem šolanju posvetila predvsem komornemu muziciranju ter poučevanju. Je namreč članica kvarteta flavt Traverso, enega redkih tovrstnih sestavov v Sloveniji, s katerim redno ustvarja ter koncertira že od njegove ustanovitve leta 2007. Glasbena pot jo je tako v zadnjem času vodila preko mnogih domačih in tujih odrov (festivali Lent, Imago Sloveniae, Nei Suoni dei Luoghi, Poleti v Nuk, Festival flavtistov Slovenije, Evropski pikolo festival, konvencija Britanskega društva flavtistov, koncerti v okviru Glasbene mladine ljubljanske ter Glasbene mladine Slovenije, …), kjer kvartet poleg železnega repertoarja izvaja tudi sodobna dela z modernimi tehnikami igranja ter se ozira onstran meja klasične glasbe (etno, latino, jazz). S kvartetom se je udeleževala mednarodnih tekmovanj, med katerimi velja izpostaviti 9. mednarodno tekmovanje Svirel 2017, kjer so bile članice kvarteta zmagovalke v najvišji kategoriji komornih skupin s pihali, trobili in tolkali, prejemnice dveh posebnih nagrad in jih je žirija izbrala med deset najboljših udeležencev celotnega tekmovanja, ki so se predstavili na finalnem koncertu.

 

Trenutno svoje glasbeno znanje predaja mlajšim generacijam na Glasbeni šoli Vrhnika. Njeni učenci dosegajo najvišja mesta na državnih in mednarodnih tekmovanjih, vključuje pa jih tudi v številne šolske ter regijske glasbene projekte.

 

Seznam mentorjev

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli