MNENJA MENTORJEV SLOVENSKEGA PIHALNEGA ORKESTRA O VERISU 2021

 

Metka Pupis:

Biti del ekipe mentorjev, katerim je skupen cilj, da se otroci navdušijo nad glasbo, dobijo izkušnjo, da z vztrajanjem in vadenjem lahko pridejo do visoko zastavljenih ciljev, do dobrih izvedb skladb, je zame privilegij.  Ustvarjati glasbo, vaditi, sodelovati, uskladiti različne ideje in se ob tem zabavati, imeti lepo...verjamem, da je to rezultat mikroklime med mentorji, ki se odraža in širi do udeležencev orkestra, ki tak način dela sprejmejo in ga ponotranjijo.

 

Davor Loštrek:

Festival Veris zame pomeni 5 dnevno druženje z odličnimi glasbeniki s katerimi skupaj ustvarjamo, delimo mnenja, izkušnje in skupaj muziciramo. Kar pa je naj pomembneje, da svoje znanje prenašamo na mlajše generacije. Veseli pa me da lahko nakoncu skupaj pokažemo širši publiki, kaj smo sposobni narediti v 5ih dneh in da potrdimo ljudem, da smo kolektiv profesorjev ki na ta način potrjuje in še enkrat potrdi svoj renome.

 

Martin Dukarič:

Festival Veris je preprosto "minimum time  maximum satisfaction". Ko vidiš kako veliko se mladi glasbeniki  naučijo, v tako kratkem času si preprosto fasciniran. V družbi kolegov ustvarjamo velik poletni glasbeni užitek in se pri tem veliko naučimo! Hvala, ker sem lahko del te zgodbe!

 

Vid Pupis:

Festival Veris zame predstavlja izziv in veselje. Jaz kot dirigent in tudi odlični mentorji poskušamo v dobri medsebojni klimi v zelo kratkem času mladim glasbenikom predati veliko glasbenega znanja in izkušenj. Pomembno se mi zdi, da imamo vsi možnost poslušati kvalitetne koncerte in na njih tudi koncertirati. S poslušanjem koncertov in igranjem na njih mlade s svojim zgledamo motiviramo in navdušujemo.

                                                                                              

Nina Reščič:

Biti inštrumentalist v orkestru je drugače kot biti solo inštrumentalist. Kar naenkrat ni več pomembno samo, kaj in kako odigraš, ampak da igraš skupaj z drugimi, da poslušaš, sodeluješ... In zato je orkester veliko več kot samo skupina glasbenikov. Postane družba prijateljev. Zato je poseben privilegij, da lahko to počnemo in otrokom pokažemo to, kar mentorji že dobro vemo. Da je najboljše igrati, kadar rad igraš in kadar lahko igraš z drugimi, ki igrajo enako tako kot ti.

                                                                                  

Primož Petohleb:

Navdihujoče, kaj vse so sposobni ustvariti mladi glasbeniki v tako kratkem času. S kakim veseljem in iskricami v očeh prisluhnejo mentorjem in dirigentu in skupaj ustvarjajo glasbo in nepozabne trenutke, ki si jih bodo oni in mi zapomnili za vse življenje.

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli