Godalni vikend Veris predstavlja izjemno bogato izkušnjo za mlade godalce iz številnih glasbenih šol po Sloveniji. Ti se ob koncu avgusta, tik pred začetkom novega šolskega leta z radostjo in veseljem predajo objemu čarobne glasbe v projektnem godalnem orkestru Veris, ki ima dve zasedbi, ločeni po starosti udeležencev. Dneve dodatno bogatijo zanimiva predavanja na številne, za mladega glasbenika še kako uporabne teme. Nikoli ne manjka tudi številnih družabnih aktivnosti. Najbolj pridni in motivirani violinisti se na prvi dan Godalnega vikenda lahko udeležijo specialnega seminarja, ki ga vodijo vrhunski, mednarodno priznani umetniki in profesorji.

 

Spiritus agens Godalnega vikenda Veris je profesor Matej Avšič, ki poskrbi za celoten vsebinski sklop in za izbiro mladih, a izkušenih ter odličnih mentorjev, ki z mladimi študirajo literaturo po inštrumentalnih sekcijah in jo v polnem sijaju predstavijo publiki ob sklepu festivala.

 

Za udeležence iz bolj oddaljenih krajev je tudi poskrbljeno. Prenočijo lahko v Logatcu pri partnerju festivala,  Gostišču Jeršin, ki je v neposredni bližini Glasbene šole Logatec in Večnamenske športne dvorane Logatec, kjer potekajo vaje, predavanja, koncerti in ostali festivalski dogodki.

 

 

Godalni vikend VERIS, ki bo v letu 2022 potekal od SREDE, 24. avgusta (popoldne) do SOBOTE, 27. avgusta 2022 (zaključni koncert na Tartinijevem trgu v Piranu), udeležencem ponuja:

 

  1. Sodelovanje in študij atraktivne ter slogovno pestre godalne literature v malem (mlajšem) in velikem godalnem orkestru, pod vodstvom odličnih in predanih mentorjev.
  2. Brezplačen obisk koncertov: koncert vrhunskega, mednarodnega priznanega violinista, prof. Žige Branka z gosti, koncerta mentorjev godalnega in pihalnega orkestra ter koncerta izstopajočih umetnikov zasedbe Kvartet Akord.
  3. Sodelovanje na slavnostnem zaključnem koncertu v Logatcu z gosti.
  4. Ogled Tartinijeve rojstne hiše v Piranu in njegove znamenite violine.
  5. Nastop na Gala koncertu In Memoriam Giuseppe Tartini, skupaj z Mladinskim pihalnim orkestrom Veris in odličnimi solisti, na znamenitem Tartinijevem trgu v Piranu. Koncert sodi v okvir praznovanja 330. letnice rojstva maestra Tartinija.
  6. Majica Festival Veris 2022.
  7. Brezplačne obroke in avtobusne prevoze na koncerte.

 

Vse navedeno je vključeno v zelo ugodni kotizaciji Godalnega vikenda Veris, ki znaša le 40 EUR.

Kotizacija za individualno uro na specialnem seminarju pri prof. Žigi Branku je 40 EUR.

Nočitev z zajtrkom in turistično takso v Gostišču Jeršin je 24 EUR (nočitev se rezervira in plača neposredno v gostišču)

 

 

Mentorji Godalnega vikenda VERIS 2022:

 

Matej Avšič  - umetniški vodja,

Tina Vrščaj,

Peter Jud,

Urška Kordež,

Neža Nahtigal,

Neža Filipič,

Marjetka Tekavec Mihevc,

Peter Avšič,

Matjaž Zorko.

 

Več informacij o mentorjih najdete TUKAJ.

 

 

********************

 

 

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli