Preveri katere inštrumente učimo?

Program

2. koncert abonmaja "Mladi za mlade": Ana Plahutnik - sopran

Lokacija: dvorana Glasbene šole Logatec

ANA PLAHUTNIK se je rodila l.1999 v Ljubljani. Glasbeno pot je začela kot pianistka na Glasbeni šoli Kamnik, ob izobraževanju na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana pa je začela s poukom petja najprej na Glasbeni šoli Logatec pri prof. Nini Kompare Volasko, po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu l. 2016 pa nadaljuje šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Tatjane Vasle.

 

Že v prvem letu šolanja je pod mentorstvom Nine Kompare Volasko je osvojila 1. nagrado in zlato priznanje na tekmovanju TEMSIG v kategoriji 1.a, v naslednjih letih pa je pod mentorstvom Tatjane Vasle osvojila 3. mesto na mednarodnem tekmovanju Iuventus canti na Slovaškem in na mednarodnem tekmovanju Daleki akordi v Splitu 4.mesto.

 

V letošnjem letu je ponovno tekmovala na tekmovanju TEMSIG, kjer je osvojila 1. nagrado in zlato plaketo v kategoriji 1.c z 98 točkami.

Poleg petja pa se ljubiteljsko ukvarja tudi z gledališčem. Že četrto leto igra večje in manjše vloge v Poletnem gledališču Studenec pri Škocjanu.

 

Spremljava: pianistka Eva Grebenc Slanič

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Glasbena šola s pestrim izobraževalnim programom...

O šoli