Festival Veris (pomlad, ki traja)

 

Logaški pomladni festival Veris, v organizaciji Glasbene šole Logatec in v prvi obliki zasnovan s strani takratnega ravnatelja Matjaža Albrehta, je prvič popestril logaško kulturno dogajanje v mesecu maju 2001 z namenom da poveže v celoto razdrobljeno ponudbo pomladanskih glasbenih dogodkov v Logatcu.
 

Že na začetku so festival zaznamovale različne zvrsti glasbe od klasike, jazza, pop zvrsti do etno glasbe.

 

Izvajalci so v povprečju sami mladi, tako da je na nek način to tudi mladinski festival, na katerem so že na samem začetku nastopili svetovno znani glasbeniki.
Festival Veris se je v letu 2005 pod vodstvom novega ravnatelja Primoža Malavašiča in na novo ustanovljenega organizacijskega odbora predstavil s prenovljeno obliko tako v programskem kot tudi v organizacijskem smislu in ponudil logaškemu okolju poleg različnih zvrsti glasbe, zares pestrih glasbenih zasedb še delavnice za otroke od desetega do petnajstega leta starosti. Zvočno prepoznavnost mu od leta 2005 naprej zagotavlja tudi Fanfara Veris, posebej napisana s strani mladega in obetajočega skladatelja Davida Beoviča.

 

 

Zelo dober obisk in odmevnost jubilejnega 11. Logaškega pomladnega festivala Veris, kateremu je bil zagotovo podlaga izredno kakovosten in pester program festivalskih prireditev, z velikim deležem glasbenih novitet in avtorske glasbe, pomeni organizacijskemu odboru na čelu z vodjo, ravnateljem Primožem Malavašičem, motivacijo za snovanje naslednjega festivala.

 

Spoštovani  obiskovalci spletne strani Glasbene šole Logatec!

 

Vabimo Vas, da nas v maju 2012 obiščete na trgu pred cerkvijo Sv. Nikolaja v Logatcu in se prepustite čarobnim zvokom, ki jih bodo posebej za Vas iz svojih inštrumentov in glasov izvabljali nastopajoči umetniki na koncertih in prireditvah 12. Logaškega pomladnega festivala Veris.

 

 

 

 


Spletna stran je optimizirana za delovanje v brskalniku Google Chrome.